Léčebná rehabilitace v geriatrii - Navrátil, Leoš; Šedivcová, Milada Luisa (Grada Publishing, 2023)
Publikace reaguje na současný stav stárnutí populace. Je nezbytné udržet fyzickou aktivitu seniorů co nejdéle i přes možnou současnou polymorbiditu a polypragmazii. Právě léčebná tělesná výchova a fyzioterapeutické metody zde hrají významnou roli. Je nutné zachovat určitou míru bezpečnosti pro nemocného a modifikovat jednotlivé procedury s ohledem na jeho věk a snížené fyzické možnosti. Některá souběžná onemocnění využití některých fyzikálních metod a postupů vylučují. I běžná fyzická aktivita může být pro seniora zatěžující. Obdobná publikace na našem knižním trhu zatím chybí. Publikace je určena studentům zdravotnických fakult, biomedicínského inženýrství, fyzioterapeutům a lékařům pro využití v praxi.