Transgenerační přenos : trauma a odolnost - Preiss, Marek; Vizinová, Daniela (Praha : GRADA, 2023)
Kniha je určena odborníkům i studentům, kteří se zajímají o způsoby a podoby přenosu životních zkušeností, zvláště těch traumatických, do dalších generací. Psychologické prostředky přenosu doplňuje o výklad genetických a epigenetických mechanismů. Nechybí ani poznatky o průběhu a výsledcích psychoterapie transgeneračního přenosu či znalosti o dopadech uprchlictví, válek a genocid.
Bibliogr. odkazy
Keywords: prenos, psychológia; trauma psychologická; epigenomika; prenos transgeneračný