Zázračná sila hormónov - Toljan, Sanja (EQUILIBRIA, 2023)
Náhle priberanie alebo chudnutie, nespavosť, bolesti hlavy, nepravidelný menštruačný cyklus, únava, znížené libido, vypadávanie vlasov a depresia – to všetko môžu byť príznaky nedostatku alebo nadbytku hormónov. Lenže ktorých a ako to zistiť? Medzi životne dôležité hormóny patria: melatonín, rastový hormón, kortizol, dehydroepiandrosterón, progesterón, estradiol, testosterón, inzulín, hormóny štítnej žľazy a oxytocín. Ak tieto hormóny dostaneme do rovnováhy, môžeme telo zbaviť každej choroby. Zdravie a imunita sa však začína v črevách. Preto najlepším spôsobom, ako dosiahnuť hormonálnu rovnováhu, je konzumovať zdravú stravu, ktorá vyrovnáva hladinu „riadiacich“ hormónov v tele, upraviť svoj životný štýl, spánok a spôsob relaxácie. To zahŕňa aj užívanie vitamínov, minerálov, stopových prvkov, liečivých byliniek a bioidentických hormónov. Ako na to, sa dozviete v knihe Zázračná sila hormónov.