Oftalmologie : pro pregraduální i postgraduální přípravu - Heissigerová, Jarmila (Praha : maxdorf jessenius, 2023)
Třetí, aktualizované a doplněné vydání mimořádně úspěšné publikace, která významně ovlivnila současnou českou oftalmologii. Kompletní a moderní přehled očního lékařství v atraktivním grafickém zpracování usnadňujícím vyhledávání a zapamatování potřebných informací. V čele autorského kolektivu stojí prof. MUDr. Jarmila Heissigerová, Ph.D., MBA, přednostka Oční kliniky 1. LF UK a VFN. Publikace obsahuje ve srozumitelné formě všechny vyšetřovací metody používané v současné oftalmologii. Podobně přehledně je pojata také terapie, opět od klasických zevních přípravků až po sofistikovanou biologickou léčbu. Kniha je určena především oftalmologům, a to jak v rámci přípravy na specializační zkoušky, tak i jako příručka pro každodenní ambulantní či nemocniční praxi.
Bibliogr. odkazy
Register
Res. angl., čes.
Skratky
Keywords: oftalmológia; choroby očné