Orálna medicína - Ďurovič, Eugen, 1937-2021 (P+M, 2020)
Autor spracoval odbornú knižnú publikáciu, ktorá je zostavená v rozsahu 259 strán. Obsah odborného textu je vhodne delený do 20 kapitol. Jednotlivé kapitoly opisujú konkrétne ochorenia vyskytujúce sa v orofaciálnej oblasti, ich charakteristiku a etiológiu, ich klinický obraz, diferenciálnu diagnostiku, a tiež liečbu týchto ochorení. V niektorých kapitolách sú uvedené i poznámky pre prax, ktoré ešte spresňujú praktický pohľad na ochorenie, čo svedčí o vysokej odbornej a praktickej erudícii autora. Publikácia má veľmi dobrú aj didaktickú úroveň, je vhodná pre potreby pregraduálnej, ale i na doplnenie postgraduálnej výchovy. Z hľadiska praktického využitia uvedenej publikácie je dôležité i to, že v každej kapitole sa uvádza konkrétna liečba ochorenia, takže táto publikácia, okrem vysokej teoretickej úrovne, má aj výraznú praktickú hodnotu pre čitateľa. Publikácia je doplnená mnohými fotografiami patologických stavov, ktoré inštruktívne spresňujú teoretický opis poranení. Pri niektorých ochoreniach je výklad spresnený i schémami, ktoré podávajú čitateľovi široký pohľad na problematiku ochorenia. Uvedená publikácia, napísaná v tomto rozsahu, prispeje k zvýšeniu diagnostického a liečebného procesu, a tým aj k zvýšeniu kvality života našich pacientov.