Dětská otorinolaryngologie do kapsy - Šlapák, Ivo, 1952-; Urík, Milan, 1985- (Medicína, 2023)
Kniha nabízí stručný přehled problematiky otorinolaryngologie dětského věku. Anatomické a funkční poznámky jsou koncipovány jako nejdůležitější potřebné údaje k dané problematice, začleněné u jednotlivých orgánů. Diagnostika všech oblastí dětské otorinolaryngologie vychází ze současných poznatků doplněných o používané diagnostické postupy včetně nejmodernějších vyšetřovacích technických pomůcek a přístrojů. Terapeutické postupy u jednotlivých diagnostikovaných chorob zahrnují nejen konzervativní postupy používané v oborech otorinolaryngologie a pediatrie, ale prezentují i moderní chirurgické zákroky a operace, v dětském věku výhradně v celkové anestezii. Kniha je určena nejen odborným lékařům oborů otorinolaryngologie a pediatrie, ale i studentům medicíny a lékařům v přípravě k atestaci.