Zdravé dieťa : rodičovský sprievodca s najnovšími informáciami o zdraví a vývoji vášho dieťaťa : odborne a prakticky od matky lekárky - Jaššová, Denisa, 1992- (Pediatrickadenjas, s.r.o. - vydavateľstvo, 2023)
Odborné informácie sú v knihe podané výstižne a prakticky. Sú písané jednoduchým jazykom, aby boli prístupné a zrozumiteľné pre každého rodiča. Texty v 280 stranovej publikácii sú doplnené o rôzne ilustračné fotografie, ktoré slúžia rodičom ako sprievodcovia pre niektoré špecifické situácie. Vďaka nim sú v knihe zachytené napríklad rôzne klinické nálezy kožných problémov, návody na manipuláciu s dieťaťom a mnohé iné skutočnosti z reálneho života či z prostredia novorodeneckého oddelenia. „Pre zaneprázdnených rodičov" sa na začiatku niektorých kapitol nachádza rýchly súhrn potrebných informácií, ktoré sú následne v texte rozobraté dopodrobna. Publikácia v 6 kapitolách rozoberá nasledujúce témy: Pôrodnica - autorka uvádza všetky praktické a pravdivé informácie o pobyte novorodenca v pôrodnici. Slovenskí rodičia tak konečne majú možnosť pripraviť sa na pobyt v pôrodnici a vedieť, čo ich dieťatko v pôrodnici reálne čaká. Novorodenec – kapitola zahŕňa informácie, ako sa starať o jednotlivé sústavy v novorodeneckom veku (oči, uši, nos, ústa, koža, pupok, genitálie...), ako správne manipulovať s novorodencom, no venuje sa tiež liekovej a vitamínovej výbave, spánku novorodenca a i. Očkovanie – autorka sa v podrobných textoch snaží slovenskému rodičovi predstaviť možnosti povinných ale aj nepovinných možností očkovania dieťaťa. Príkrmy – táto kapitola prevedie rodičia celým obdobím prikrmovania – postupne, ľahko a podľa najnovších svetových odporúčaní. Bez zbytočného tlačenia na „tabuľkové odporúčania“ a iné staršie postupy. Psychomotorický vývoj – kapitola ozrejmuje na čo má dať rodič vo vývoji dieťaťa dbať, na čo upozorniť pediatra a tiež, kedy je vhodné kontaktovať fyzioterapeuta. Zároveň citlivo oboznamuje rodiča s možnosťami podpory vývoja, ako je to so sledovaním TV, s hračkami a vývojom reči. Manažment horúčky – kapitola, združuje informácie o horúčke, ktoré by mal vedieť každý jeden rodič. Ponúka zoznam dostupných liekov a ich správne dávkovanie a užívanie. Dozviete sa tiež ako robiť zábaly či kedy ich vôbec nerobiť.