Data a znalosti v biomedicíně a zdravotnictví - Zvárová, Jana, 1943-; Lhotská, Lenka L.; Přibík, Vladimír; Adášková, Jana; Brechlerová, Dagmar; Hanzlíček, Petr; Huptych, Michal; Kopecký, Michal; Papíková, Vendula; Potůček, Jiří; Přečková, Petra; Říha, Antonín; et al. (Praha : Univerzita Karlova - Nakladatelství Karolinum, 2010)
Čtvrtý díl edice Biomedicínská informatika pojednává o různých typech dat a znalostí se kterými se můžeme v této oblasti setkat, a to v širokém tematickém záběru od zpracování signálů a obrazů v medicíně přes databázové a informační systémy až po telemedicínské aplikace či modelování biologických systémů. Data a znalosti představují klíčový prvek pro kvantifikaci informace v každé oblasti. Není tomu jinak ani v biomedicíně a zdravotnictví. Publikace je určena nejen studentům a učitelům na vysokých školách, ale i výzkumným pracovníkům v biomedicíně, lékařům a dalším zdravotnickým pracovníkům.
Bibliogr. odkazy
Register
Keywords: lekárstvo; systémy informačné zdravotnícke; systémy zdravotných záznamov, počítačové; dokumentácia zdravotná; telemedicína; databázy ako téma; príručka