Laboratórna medicína : pre študentov špecializačného štúdia - Kováč, Gustáv, 1947-; Porubenová, Anna; Glasa, Jozef, 1960-; Danišovič, Ľuboš; Blažíček, Pavol, 1942-; Farkaš, Michal; Ondrejčák, Michal, 1944-; Kuba, Daniel; Drakulová, Monika; Trupl, Jan; Kečkéš, Štefan (RAABE, 2021)
Vysokoškolská učebnica je určená pre študentov špecializačného štúdia laboratórnej medicíny, klinickej biochémie – lekárov a laboratórnych diagnostikov. Cieľom pri písaní tejto učebnice bolo vytvoriť ucelený systém poznatkov o laboratórnej diagnostike z pohľadu lekára či laboratórneho diagnostika pracujúceho v klinickom laboratóriu. To si vyžaduje vedomosti a praktické zručnosti z oblastí patofyziológie, laboratória a kliniky. Text je písaný vo forme poznámok k prednáškam. Nie je súvislý, ale vo forme odrážok a bodov. Okrem využívania boldu a italiky sa naviac využívajú bočné sivé pásy – marginálie – do ktorého sú umiestnené heslá upozorňujúce na „ťažisko“ informácie.