Jak přežít (nejen) první službu (nejen) na JIP : praktické bodové návody, na co nezapomenout, čemu se vyhnout, konkrétní dávkování léků - Křížová, Jarmila (Jessenius., 2023)
Mimořádně atraktivně zpracovaná příručka určená primárně lékařům v intenzivní medicíně, včetně těch, kteří v oboru teprve začínají. Obsahuje praktické bodové návody pro všechny důležité situace, se kterými se lékař při službě může setkat a na které musí umět zareagovat. Kniha si neklade za cíl překladat klasifikaci nemocí a rozebírat patofyziologické procesy, ale je ryze praktickou pomůckou do služeb. Cílem bylo aby se kniha vešla do kapsy pláště a byla tak kdykoliv k dispozici.