Antikoncepce : průvodce ošetřujícího lékaře - Fait, Tomáš, 1971- (Farmakoterapie pro praxi, 2023)
Čtvrté vydání mimořádně úspěšné knížky, která podává prakticky použitelný přehled o aktuálním stavu antikoncepce v ČR. Dominantou knihy je hormonální antikoncepce (kombinovaná a čistě gestagenní), nitroděložní tělíska, nitroděložní systémy s levonorgestrelem a emergentní kontracepce, autor rovněž probírá přirozené metody plánování rodiny, metody bariérové, spermicidy či sterilizaci. Speciální kapitoly jsou věnovány užívání antikoncepce u adolescentek, žen perimenopauzálních a žen s interními riziky. Kniha je určena gynekologům a odborníkům na plánování rodiny.