Spirituálna dimenzia v paliatívnej starostlivosti : terapeutické kontexty - Šip, Maroš (Vydavateľstvo Prešovskej univerzity, 2020)
Paliatívna starostlivosť ako oblasť medicínskej intervencie je v súčasnosti téma, ktorá víri hladiny spoločenskej reflexie. Monografia sa zameriava na diferentné aspekty paliatívnej starostlivosti v kontexte spirituálnych atribútov. Zaoberá sa konceptom širšieho záberu pomoci jedincovi s onkologickým ochorením, a to nielen v biologickej sfére, ale aj skrze psycho-socio-kultúrno-spirituálnu rovinu. Cieľ je fokusovaný na spirituálne sprevádzanie nevyliečiteľne chorého, ktorý intenzívne prežíva finálnu empíriu svojho života. Monografia jednotlivo ukotvuje spirituáne kontexty paliatívnej starostlivosti s akcentom na psychosomatickú podstatu jedinca.