Vyšetrenie kariologického pacienta - Klamárová, Tatiana (Vydavateľstvo Prešovskej univerzity, 2022)
Účelom tejto monografie je poukázať na potrebu začlenenia vyšetrenia rizikových faktorov vzniku zubného kazu do celkového manažmentu liečby kariologického pacienta. Cieľom výskumu bolo na základe vytvoreného protokolu hodnotenia rizikových faktorov vzniku zubného kazu u detí do 15 rokov zistiť efektivitu hodnotenia týchto faktorov v liečbe kardiologického pacienta v praxi zubného lekára a dentálneho hygienika.