Veľkí klamári : čo nám hovorí psychologická veda o klamaní a ako sa nedať oklamať - Hart, Christian L.; Curtis, Drew A.; Hudeček, Peter (Bratislava : Vydavateľstvo F - Pro mente sana s.r.o., 2023)
Kniha skúma „veľkých klamárov“ – tých nezvyčajných ľudí, ktorí používajú lži pri riadení svojho života. Väčšina ľudí je pomerne čestná. Avšak, niekoľko veľkých klamárov môže mať zásadný vplyv – ruinujú osobné vzťahy, ničia obchod a podnikanie, podkopávajú fungovanie spoločnosti. Experti, doktori Christian L. Hart a Drew A. Curtis skúmajú v knihe túto malú, nebezpečnú skupinu objektívom psychologickej vedy. Tento významný výskum poskytuje pohľad na povahu nečestnosti a nečestných ľudí, vysvetľuje kto klame a ako často, ako sú uspôsobení klamári a ako fungujú, ako ich môžeme rozpoznať a vyhnúť sa, aby sme sa nestali obeťami ich klamstiev. Táto kniha spája najnovší psychologický výskum s profesionálnymi poznatkami autorov a má zásadný význam pre liečbu v oblasti duševného zdravia, ako aj pre naše úsilie vyrovnávať sa s vplyvom veľkých klamárov - a veľkých lží - na sociálne hnutia a celú spoločnosť.
Podnázov na obale: čo nám hovorí psychologická veda o klamaní a ako sa môžeme vyhnúť oklamaniu
Bibliogr. odkazy
Register
Keywords: klamanie; psychológia