Vybrané témy z ošetrovateľskej problematiky / I. časť - Boroňová, Jana; Trnavská univerzita v Trnave Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce (Trnava) (Trnava : Typi Universitatis Tyrnaviensis, 2023)
Druhé doplnené a aktualizované vydanie vysokoškolskej učebnice, venované jednému z najušľachtilejších poslaní, a to práci sestry. Ošetrovateľstvo. Synonymum ľudskosti, pokory voči životu, lásky k človeku, pomoci slabému, chorému, bezradnému, odkázanému na múdrosť, ruky a city druhého, pretavené do každodenného života. Veda, ktorá sa v prapočiatku utvárala spolu s ľudstvom. Vtedy ako starostlivosť o tých, ktorí ju potrebovali na prežitie, dnes v podobe špičkovo vypracovaných teórií, postavených na reálnej praxi, sofistikovaných postupoch a pomoci nielen chorému, ale aj zdravému človeku. Veda, ktorej základ tvorí nekonečná práca sestier – osôb, ktoré sa pre poslanie slúžiť človeku od počatia až po prirodzenú smrť, narodili. Publikácia venovaná (nielen) budúcim sestrám, bude pre ne opäť prínosná a nájdu v nej nové poznatky, ktoré využijú v rámci svojej krásnej profesie. Písali ju sestry – pre sestry.
Bibliogr. odkazy
Keywords: ošetrovateľstvo; starostlivosť ošetrovateľská; poskytovanie zdravotnej starostlivosti; sestry zdravotné; učebnica