Fyziológia človeka : pre nelekárske študijné programy - Čalkovská, Andrea (Vydavateľstvo Osveta, 2023)
Učebnica je určená najmä študentom vysokoškolského štúdia ošetrovateľstva a ďalších nelekárskych zdravotníckych študijných programov. Poskytuje základné poznatky potrebné na pochopenie fyziologických procesov v zdravom ľudskom organizme. Snahou autorov bolo ušiť na mieru učebnicu fyziológie človeka pre študentov bakalárskeho štúdia nelekárskych študijných programov, ktorá poskytne základné informácie o fungovaní ľudského tela v dostatočnej hĺbke a rozsahu, aby na nich mohli budovať vedomosti získané štúdiom ďalších predmetov, prípadne ich využiť v praxi. Učebnica umožní odhaliť dokonalosť životných procesov a bude pre študentov dobrou pomôckou pre pochopenie funkcií jednotlivých orgánov a systémov do takej miery, že budú fyziológiu študovať nielen so záujmom, ale aj s radosťou.