Nácvik sociálních dovedností u psychiatrických pacientů = Tréning sociálnych spôsobilostí u psychiatrických pacientov - Liberman, Robert Paul; DeRisi, Wiliam J.; Mueser, Kim T. (Příručky praktické psychologie, 1992)
Kniha môže byť prínosom pre odborníkov vo všetkých disciplínach, týkajúcich sa zdravia, poradenstva a rehabilitácie. Môže byť užitočná pre psychiatrov, psychológov aj sociálnych pracovníkov, ktorí majú za sebou výcvik, ako aj pre paraprofesionálov, ktorí práve skončili, alebo ešte neukončili vysokú školu. Na to, aby sa niekto stal dostatočne schopným trenérom sociálnych spôsobilostí, nie je potrebný zvláštny tréning. Samozrejme, základom a kontextom pre správne použitie tréningu sociálnych spôsobilostí je hlbšia skúsenosť s diagnózou a liečbou psychiatrických pacientov. Sú dva typy osobnostných faktorov, ktoré často predpovedajú, ako rýchlo sa môže osoba naučiť pracovať s tréningom sociálnych spôsobilostí a využívať jeho techniky - základné interpersonálne spôsobilosti a prax. Pretože výučba sociálnych spôsobilostí vyžaduje, aby tréner demonštroval tieto zručnosti sám, časťou trénerovho terapeutického štýlu by mali byť základné ľudské spôsobilosti ako empatia, vrelosť, citlivosť, pravosť a schopnosť vyjadriť všetky formy emócií.