Základy ultrasonografie v otorinolaryngológii a chirurgii hlavy a krku - Almaši, Milan (Bratislava : Herba, 2024)
Ultrasonografia zaznamenala v posledných desaťroćiach obrovský vývojový skok a stále sa obohacuje o nové technológie, ktoré zlepšujú kvalitu zobrazenia, ako aj vyhodnotenie nálezu. Je to jediná bežne používaná zobrazovacia metóda, ktorá sa etablovala aj mimo rádiológie. Využíva ju mnoho špecialistov a pridávajú sa k nim aj otorinolaryngológovia a maxilofaciálni chirurgovia. Z obsahu knihy: 1 Všeobecné poznatky o ultrazvuku a ultrasonografii. 2 Štítna žľaza. 3 Prištítne žľazy. 4 Slinné žľazy. 5 Lymfatické uzliny. 6 Koža a mäkké tkanivá krku. 7 Dutina ústna a orofarynx. 8 Larynx a hypofarynx. 9 Cievy hlavy a krku. 10 Prínosové dutiny. 11. Oko a orbita
Bibliogr. odkazy
Vecný register
Keywords: ultrasonografia; choroby otorinolaryngologické; výkony chirurgické otorinolaryngologické; chirurgia hlavy a krku; príručka