Hodnotící metodiky v neonatologii - Fendrychová, Jaroslava, 1953-; Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů (Brno, Česko) (Brno : NCO NZO, 2023)
Třetí přepracované a rozšířené vydání monografie je opět určeno zdravotnickým pracovníkům pečujícím o novorozence u poskytovatelů zdravotní péče a studentům nelékařských zdravotnických oborů, kteří se v této péči teprve vzdělávají. Monografie slouží k získání informací o možnostech objektivního zhodnocení stavu a chování novorozenců a k posouzení rizikových faktorů dlouhodobé péče. K devíti původním okruhům byly přidány 4 další, zabývající se hodnocením rizika vzniku náhlého neočekávaného postnatálního kolapsu jinak zdravého novorozence, hodnocením komplikací žilních vstupů, připravenosti dítěte k orálnímu příjmu nebo hodnocením rizika pádu.
Bibliogr. odkazy
Skratky
Keywords: neonatológia; starostlivosť ošetrovateľská; metodológia hodnotenia