Môj brat Sizyfos, môj priateľ Minotauros : archetypy gréckej mytológie z pohľadu psychológie - Marneros, Andreas (Vydavateľstvo F - Pro mente sana s.r.o, 2024)
Archetypy gréckej mytológie – ako Sizyfos, Minotauros, Prometeus, Tantalos, Adonis, Midas alebo Kasandra – môžeme chápať ako modely, ktoré nachádzame v rôznych konceptoch modernej psychiatrie, psychológie, psychosomatiky a psychoanalýzy. V psychológii mýtov sa stretávame s javmi ako je chorobné nutkanie, empatia, chamtivosť, narcizmus, sexuálne perverzie a mnohé ďalšie, ktoré sú dnes integrálnou súčasťou dnešnej psychológie a psychopatológie. Táto kniha bola napísaná pre psychiatrov, psychológov, psychosomatikov a psychoanalytikov, ako aj pre filológov, kulturológov a zaujímajúce sa všeobecné publikum. Sprevádza čitateľa fascinujúcim mytologicko-psychologickým archívom archetypov a to prostredníctvom dvoch empatických monologizujúcich rozhovorov. Až k poznaj-sám-seba!