Sám sobě terapeutem : jen 10 minut denně pro lepší náladu a méně stresu - O'Kane, Owen; Souček, René (Praha : GRADA, 2024)
Moderní život je minové pole plné stresu. Jednou z možností, jak tímto polem projít bez úhony, je terapie. Ta může změnit život k lepšímu každému z nás. Cílem terapie by mělo být, abyste ze sezení vyšli natolik zkušení a uvědomělí, že se sami sobě stanete terapeutem. V této knize objevíte praktické nástroje, jak toho docílit, aniž byste se potýkali s vysokými náklady na terapii, její špatnou dostupností či nekonečnými čekacími lhůtami. Autor se snaží zjednodušit složité teorie a podat je tak, aby byly využitelné v běžném životě a zvládnul je každý. V první polovině knihy se vydáte na osobní terapeutickou cestu, abyste se v její druhé polovině mohli zabývat každodenní desetiminutovou autoterapií. Naučíte se, jak se radit s terapeutem, kterého máte sami v sobě, a jak každý den využít co nejlépe, ať už vás během něj potká cokoli. Získané dovednosti vám pomohou lépe fungovat, lépe se cítit a lépe žít.
Keywords: zdravie duševné; psychoterapia; autoterapia; príručka