Anatomie těla v pohybu : základní kurz anatomie kostí, svalů a kloubů - Dimon, Theodore, jr (Universum, 2023)
Tento ucelený súbor prednášok so zameraním na kosti, svaly a kĺby ľudského tela, a to nielen z hľadiska ich morfológie a štruktúry, ale predovšetkým z hľadiska ich funkcií a vzájomného funkčného prepojenia zoznamuje čitateľov so základným anatomickým názvoslovím. Každá kapitola je doplnená s danou témou súvisiacimi prehľadnými ilustráciami. Kniha je určená predovšetkým študentom, ktorých študijné odbory predpokladajú znalosti fungovania pohybového systému ľudského tela, ďalej profesionálom v oblasti tanca, spevu či herectva, pedagógom pôsobiacim v týchto odboroch a práve tak odborníkom, terapeutom zaoberajúcim sa liečebnou prácou s telom.