Dobrý poistenec je nad zlato. Vieme ho vyvážiť? - Pažitný, Peter, 1976- (Bratislava : Health Policy Institute, 2008)
Publikácia prináša prehľad problematiky selekcie rizika a kompenzácie rizikovej štruktúry, analýzu súťaže o poistencov na Slovensku a simulovanie rôznych variantov kompenzácie rizikovej štruktúry v slovenských podmienkach. Prerozdeľovanie zdrojov na základe demografických prediktorov (vek a pohlavie) je síce administratívne jednoduché, ale má veľmi nízku schopnosť predikovať variabilitu v budúcich nákladoch zdravotnej starostlivosti.
Bibliogr. odkazy
Resumé
Skratky
Keywords: ekonomika a inštitúcie zdravotnej starostlivosti; poistenie zdravotné; správanie spotrebiteľa; hodnotenie rizika; prehľad