Lekárska biochémia - Turecký, Ladislav, 1953- (Vysokoškolská učebnica, 2005)
Skriptá sa zaoberajú kľúčovými témami v oblasti biochémie. Obsahujú štrukturované informácie o biochemických procesoch v ľudskom tele, ako sú metabolizmus, gastrointestinálny trakt, pečeň, svaly, eikozanoidy, endokrinný systém, bielkoviny krvnnej plazmy. Táto učebnica je zdrojom pre študentov medicíny, lekárov a výskumníkov, ktorí chcú porozumieť základným princípom biochémie a aplikovať ju v klinickom prostredí.