Léčba závažných parodontitid - Detienville, Roger (Nakladatelství Quintessenz, 2005)
Předkládaná kniha se zabývá těmito otázkami: Jak zvládnout těžkou agresivní parodontitidu? Jakým způsobem je možné dostat pod kontrolu rizikové a kompli- kující faktory? Jak poznat místa s rychlou progresí onemocnění a jak je co možná nejdříve léčit? Klade přitom důraz na logický, účinný a prakticky proveditelný postup léčby, který staví na biologickém základě a přímé spojitosti s klinickou diagnostikou parodontitid. V centru pozornosti se ocitá bakteriální etiologie v kombinaci s novými diagnostickými („chair-side") metodami. Pomocí nové klasifikace onemocnění parodontu (American Academy of Periodontology - AAP, 1999) je krok za krokem popsán celý terapeutický postup.