Dentální hygiena : teorie a praxe - Boticelli, Antonella Tani, 1961-; Praus, Miloš (Praha : Nakladatelství Quintessenz, 2002)
Kniha vychází ze znalostí v oblasti parodontologie a dentální hygieny, popisuje teoretické i praktické požadavky, které vyžaduje povolání dentální hygienistky. Autorka vychází z mnoha let klinické práce s pacienty. Je idealistkou a především angažovaným člověkem. Její praktické kursy jsou oceňovány jak dentálními hygienistkami, tak i zubními lékaři. Antonella Tani Boticelli má neobyčejný didaktický smysl pro to, co je podstatné. Ovládá suverénně speciální oblast parodontologie a se stejnou suverenitou zachází i s pacienty. Kniha se proto hodí jak pro všechny dentální hygienistky, stomatology, tak pro všechny, kdo si chtějí přezkoušet své znalosti v dentální hygieně, anebo své znalosti osvěžit nebo prohloubit. Z knihy však může těžit i každý zubní lékař s již zaběhnutou zubní praxí.
Preklad z nemeckého vyd. talianského orig.
Bibliogr. odkazy
Vecný register
Keywords: profylaxia zubná; parodontitída -- diagnostika -- terapia; odstránenie zubného kameňa; motivácia; hygiena ústnej dutiny -- metódy; pomôcky domácej starostlivosti o chrup; príručka