Spinální neurologie - Štětkářová, Ivana (Jessenius., 2024)
Druhé vydání mimořádně úspěšné monografie. Kniha klade důraz nejen na primárně míšní poruchy, ale rovněž na spinální složku ostatních neurologických poruch. Těžištěm knihy jsou časté, ale i vzácnější nemoci míchy, jejich etiologie, patogeneze, klinický obraz, diagnostika, diferenciální diagnostika a terapie. Nozologické jednotky jsou doplněny o aktuální léčebné pohledy z přidružených oborů (např. neurochirurgie, rehabilitace, urologie apod.). Kniha bude kromě neurologů určena radiologům, chirurgům, urologům a dalším.