Mozková mlha : 10 způsobů, jak ji rozfoukat - Weber, Jill, 1973-; Bartošková , Linda (Praha : portál, 2023)
Mozková mlha je skutečný problém – může zahalit vaše myšlení do mraku, zablokovat vaši kreativitu a motivaci a dokonce vám sebrat chuť do života. Tato kniha nabízí efektivní a ozkoušené způsoby, jak mozkovou mlhu rozfoukat. Máte někdy pocit, že jste se prostě zasekli, slova z vás lezou jako z chlupaté deky a ne a ne se pohnout dál? Možná vás to otravuje, cítíte se bezmocní a máte pocit, že vaše baterky se vybily. Ano, občas se tak cítíme všichni, ale pokud to trvá delší čas a máte dojem, že jen bloudíte v mlze, možná je ta pravá chvíle pro hledání záchytných bodů, ukazatelů, které vám pomohou vyjít z mlžného oblaku ven. V knize, kterou držíte v ruce, najdete cvičení a tipy, jak se s těmito obtížemi vypořádat. Autorka nabízí také konkrétní zkušenosti lidí, kteří na tom byli podobně jako vy. Ukazuje vám cestu ven, bude vaším průvodcem za jasným, nezamlženým myšlení.
Bibliogr. odkazy
Keywords: únava mentálna -- psychológia; stres psychologický; odolnosť psychická; pozornosť; sebaobraz; terapia kognitívna behaviorálna; hmla mozgová; príručka