Adaptované doporučené postupy v péči o novorozence - Fendrychová, Jaroslava, 1953-; Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů (Brno, Česko) (Brno : Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů v Brne, 2020)
Monografie předkládá vybrané adaptované klinické doporučené postupy v péči o novorozence, které vznikaly v průběhu let 2013-2020 na základě dohody a spolupráce mezi vrchními a staničními sestrami perinatologických center České republiky, vybranými lékaři a zástupcem Národního centra ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů v Brně. Cílem spolupráce bylo sjednotit péči o novorozence v těch nejzákladnějších ošetřovatelských postupech a získat tak podklady pro tvorbu ošetřovatelských standardů na jednotlivých pracovištích. V současné době jsou tyto doporučené postupy východiskem pro tvorbu Národních ošetřovatelských postupů, které budou zveřejněny na webových stránkách MZČR a budou sloužit všem pracovníkům v péči o novorozence.
Bibliogr. odkazy
Keywords: novorodenec; novorodenec nezrelý; starostlivosť ošetrovateľská -- metódy -- normy a štandardy; postupy štandardné klinické, ako téma; Česká republika