Telo : jednoduché techniky na udržanie zdravia a obnovu energie - Davies, James (Príroda, 2024)
Príručka od uznávaného osteopata a výkonnostného trénera Jamesa Daviesa spolupracujúceho so svetoznámymi športovcami, vás naučí, ako uzdraviť vlastné telo a ako ho udržať silné a odpočinuté. Porozumejte tomu, ako funguje vaše telo a že aj z malých úkonov – napríklad krátkeho pohybu počas dňa – môžete mať obrovský úžitok. Telo je jedinečný a vzácny nástroj, o ktorý sa treba starať. A na to často zabúdame. Prečítajte si o všetkých účinných stratégiách, ktoré musíte poznať na to, aby ste predišli bolesti a aby ste dodali telu potrebnú energiu. Iba tak odomknete jeho plný potenciál. James Davies, ktorý pomáhal zotaviť sa aj Davidovi Beckhamovi, sa vo svojej knihe sústredí na tri oblasti: uzdravenie tela, eliminovanie bolesti a trvalé udržanie zdravia. Či už zápasíte so stresom a s úzkosťou, alebo ste utrpeli zranenie, z ktorého sa potrebujete zotaviť, táto kniha vám dokáže pomôcť so širokou škálou fyzických ťažkostí. Identifikujte tie, ktorým čelíte denne, a pomocou rád a odporúčaní autora sa postupne dopracujete k telu, ktoré vám bude prinášať radosť a na ktoré sa môžete spoľahnúť. Zlepšíte svoju pohyblivosť, výdrž aj odolnosť. Porozumiete artritíde či natiahnutému svalu a vždy budete vedieť, ako postupovať a čo poradiť blízkemu.