Manuál praktické obezitologie nejen pro praktické lékaře - Matoulek, Martin (NOL - Nakladatelství odborné literatury, 2019)
Kniha je určena především lékařům, kteří mají ve své praxi pacienty s nadváhou a obezitou. Nepochybně komplexní informace o dietě, pohybové aktivitě, ale i přidružených onemocněních zde mohou nalézt i nutriční terapeuti, fyzioterapeuti. Poměrně velká část je věnovaná batrické léčbě, která je prakticky jedinou dlouhodobou šancí pro pacienty s obezitou vyšších stupňů. Kapitola o využití moderních prvků telemedicíny pak představí současnou moderní práci multidisciplinárního týmu.