Porod : péče - Lochmannová, Alena, 1987-; Dirga, Lukáš, 1987-; Hendrych Lorenzová, Eva; Janoušková, Kristina, 1988-; Krocová, Jitka; Mazúchová, Lucia, 1974-; Rastislavová, Kateřina, 1965-; Slováková, Gabriela, 1977- (Antropos, 2023)
Kolektivní monografie Porod s podtitulem Péče otevírá příslušné téma z různých úhlů pohledu, definovaného perspektivou aktérů a aktérek, obdobím i prostředím. Kniha provází procesy péče o tělo, ale i o duši, a to se zaměřením na první okamžiky života - života dítěte, života ženy jakožto matky, života rodinné jednotky, která se příchodem nového člena proměňuje, ale i komunity, která na tento přechodový stav reaguje.