Psychiatrie a pedopsychiatrie - Hosák, Ladislav; Hrdlička, Michal, 1965-; Libiger, Jan, 1948- (Univerzita Karlova - Nakladatelství Karolinum, 2021)
Kniha přináší ucelený pohled na problematiku oboru. Zahrňuje podrobně zpracovanou pedopsychiatrii, což je velmi důležité v kontextu osamostatnění této specializace. Publikace zahrnuje obor psychiatrie v celé jeho šíři, postihuje novinky v oboru i výhledy do budoucna a věnuje se také oblastem, které nejsou obvykle v českých učebnicích dostatečně popsané. Mezi témata, která nebývají do učebních textů zařazována, a přitom pro klinickou praxi i přehled studentů jsou nezbytná, patří například: • psychiatrická problematika somatických onemocnění a konziliární psychiatrie • resocializace a komunitní péče • organizace oboru s návrhem potřebné reformy • urgentní stavy v psychiatrii • psychosomatická medicína • ošetřovatelská péče v psychiatrii.