Cesty rozvoje osobnosti - Janek, Miroslav; Kostka, Petr (Praha : MLADÁ FRONTA, 1989)
Autor radí jak formovat vlastní osobnost, jak si pro to vytvořit podmínky (vhodné oblečení, spánek, výživa, psychohygiena, jóga, relaxace), jak hospodařit s vlastním časem, jak racionálně pracovat a jak dobře trávit volný čas. Věnuje se organizaci duševní práce, rozhodování, sociálním kontaktům i řešení konfliktů. Zdůrazňuje slušnost, přátelství a důležitost rodiny. To vše je podloženo pečlivým studiem, ke každé kapitole je zde soupis doporučené literatury.
Bibliogr. odkazy
Keywords: osobnosť; rozvoj personálny; zdravie duševné; štýl životný zdravý; práce populárne