Základy ortopedie a traumatologie pohybového aparátu - Sosna, Antonín, 1943-; Fulín, Petr; Pokorný, David, 1968-; Krbec, Martin; Vlček, Martin (Stanislav Juhaňák - TRITON, 2024)
Monografie předkládá čtenářům informace o základech ortopedie a traumatologie pohybového aparátu. Jako jedna z mála publikací přináší kombinaci tematiky ortopedie i traumatologie, což z ní činí vhodný studijní materiál. Kolektiv autorů prezentuje moderní přístup k daným tématům nejen poutavým textem, ale zejména bohatou obrazovou dokumentací využívající současné zobrazovací metody, fotodokumentaci operačních postupů, nástrojů a implantátů a množství kreseb a schémat usnadňujících rychlé pochopení dané problematiky. Autoři jednotlivých kapitol jsou uznávanými odborníky, což výrazně zvyšuje kredibilitu monografie. Učebnice je určena nejen studentům lékařských fakult, ale rovněž praktickým lékařům, zájemcům o danou problematiku i mladým ortopedům a traumatologům v předatestační přípravě.