Příručka pro dospělé chaotiky : jak zvládnout život s poruchou pozornosti - Kolberg, Judith; Nadeau, Kathleen (portál, 2023)
Příručka vzniklá z netradiční spolupráce specialistky na poruchy pozornosti a odbornice na úklid, uspořádávání a třídění je určena pro dospělé, kteří mají obtíže se soustředit, nejsou schopni dokončit práci a myšlenky jim neustále zalétají jinam. Najdeme v ní vyzkoušené návody, jak zlepšit soustředění, stanovit si priority, zařídit prostředí, v němž žijeme, tak, aby se v něm dalo nerušeně pracovat, a úspěšně čelit nerealistickým očekáváním okolí. Kniha je založena na třech pilířích – strategie, podpora a strukturovanost – a na třech úrovních podpory: osobní, rodinné a profesionální. Běžné metody, jak si zorganizovat život, u osob s AD(H)D často nefungují a je třeba využívat takové, které kompenzují zapomnětlivost, roztržitost a obtíže s rozvrhováním času. Nemá smysl proti AD(H)D bojovat, ale spíše ho využívat ve svůj prospěch.