Moderní gynekologie - Roztočil, Aleš, 1953- (GRADA Publishing, 2024)
​​Druhé, doplněné a přepracované vydání Moderní gynekologie je členěno do 35 kapitol, na jejichž zpracování se podílelo 56 autorů. Někteří autoři kapitol z prvního vydání kapitoly „upgradovali“, u některých kapitol došlo k výměně autorského týmu a kapitoly mají zcela novou podobu, jako je tomu v oblasti urogynekologie, onkogynekologie nebo endometriózy. Další kapitoly přibyly, například kapitola soudního znalce nebo úlohy porodní asistentky v péči o ženu a kapitoly ambulantní péče o ženu. Monografia je určena jak studentům lékařských fakult, tak postgraduálnímu studiu lékařů a studiu i dalšímu vzdělávání porodních asistentek. ​​