Nezapomenu! : navždy vděčná vaše inteligence umělá - Koukolík, František, 1941- (Galén, 2024)
Myslíte si, že umělá inteligence je jen dalším pokrokem v technologii, nebo stojíme na prahu něčeho, co překročí vše, co jsme doposud znali? Lékař a neurovědec František Koukolík ve své knize NEZAPOMENU! rozvíjí myšlenku, že umělá inteligence může být daleko víc než jen pouhý nástroj v rukou lidstva. Její vývoj běží mílovými kroky - zatímco evoluce života na Zemi trvala miliardy let, umělá inteligence se vyvíjí před našima očima během několika měsíců. Co to znamená pro naši budoucnost? Kniha je napsána srozumitelným jazykem a nabízí panoramatický pohled na umělou inteligenci, jenž spojuje biologické a humanitní aspekty. Autor se nezabývá pouze pozitivními přínosy, ale upozorňuje také na potenciální rizika umělé inteligence.