Endometrióza v otázkách a odpovědích - Drahoňovský, Jan (mladá fronta, 2024)
Endometrióza postihuje až každou desátou ženu v reprodukčním věku, její příznaky jsou však často bagatelizovány. Ke stanovení správné diagnózy mnohdy dochází až při neúspěšné snaze o početí potomka – a tou dobou už působí řada negativních vlivů na psychiku. Na všechny otázky související s tímto onemocněním srozumitelně odpovídá MUDr. Jan Drahoňovský, který se endometriózou zabývá většinu svého profesního života. Publikace vznikla ve spolupráci s pacientskou organizací ENDO Talks CZ.