Ľudské telo : príručka pre majiteľov - Bryson, Bill, 1951- (IKAR, 2020)
Celý život trávime v jednom tele, a predsa väčšina z nás v skutočnosti netuší, ako telo funguje a čo sa v ňom odohráva. História anatómie a medicíny je plná zabudnutých hrdinov, ohromujúcich príbehov a zaujímavých faktov. Kniha je napísaná z pohľadu erudovaného a inteligentného laika, ktorý venoval veľa času štúdiu rozličných zdrojov informácií a jednotlivé aspekty ľudského tela ho úprimne fascinovali. Dielo poteší najmä čitateľov, ktorí hľadajú zaujímavosti o ľudskom tele a o chorobách.