Dermatovenerologie v kazuistikách - Gkalpakiotis, Spyridon (Praha : Current Media, 2024)
Medicína je obor, který je založen na kontinuálním vzděláváním. Přichází nové léčebné a vyšetřovací metody, nové léky a identifikují se i nové diagnózy. V posledních letech jsme se naučili pracovat s medicínou založenou na důkazech, což znamená, že je potřeba zkombinovat vlastní klinické zkušenosti s nejlepšími vědeckými poznatky v dané oblasti a vzít v úvahu preference, potřeby a přání pacienta. Vlastní klinické zkušenosti nelze prezentovat lepe než kazuistikami. Navíc obor dermatovenerologie je unikátní pro tvorbou kazuistik. Každý den přichází do naších ambulancí pacienti s kožními potížemi, u kterých i ten nejzkušenější dermatolog často s obtížemi stanovuje diagnózu. Nebo přichází pacient se známou diagnózu ale se vzácnými komorbiditami, které pak mají vliv na léčbu, kterou chceme nasadit. V knize budou kazuistiky napříč celým oborem dermatovenerologie.
Bibliogr. odkazy
Register
Res. angl., čes.
Skratky
Keywords: dermatológia; choroby kožné -- terapia; výsledok liečby; kazuistiky