Bruxismus - Šedý, Jiří, 1980- (Praha : Galén, 2024)
Autor na základě svých dlouholetých zkušeností z péče o pacienty s tímto postižením, informací z praktických kurzů i zahraniční odborné literatury napsal reprezentativní a ojedinělou monografii o bruxismu, jaká v našem odborném písemnictví zatím chyběla. Text se zaměřuje zejména na okolnosti, které mají význam v úspěšné péči o pacienty s bruxismem. Mnoho z těchto postřehů, informací a postupů je v České republice méně známo či zcela neznámo. Kniha by měla sloužit jako učebnice pro studenty, studijní příručka pro stomatology, orální a maxilofaciální chirurgy, fyzioterapeuty, rehabilitační lékaře, dentální hygienisty, zubní techniky a vůbec všechny zájemce o problematiku, kteří se dostávají do kontaktu se stomatologickými pacienty.
Bibliogr. odkazy
Register
Skratky
Keywords: lekárstvo zubné; choroby zubov; bruxizmus; návyky