Maligní melanom : diagnostika a léčba : na základě aktuálního doporučeného postupu - Arenbergerová, Monika, 1971-; Pásek, Marek; Arenberger, Petr, 1958- (Praha : maxdorf jessenius, 2024)
Melanom je nejzávažnější kožní malignitou, v České republice je sedmým nejčastějším zhoubným nádorem vůbec, přičemž jeho výskyt stále narůstá. V devadesátých letech 20. století incidence v Česku přesáhla 1000 případů ročně, dnes jsou tyto hodnoty více než dvojnásobné. Na melanom u nás každoročně umírá cca 350-400 nemocných. Dříve beznadějná situace pacientů s pokročilejším onemocněním se v posledních 10 letech začala měnit k lepšímu, zejména díky nástupu cílené a biologické léčby, včetně imunoterapie. Kniha vychází z aktuálního doporučeného postupu (aktualizace k začátku roku 2023) a obsahuje precizní doporučení pro diagnostiku a léčbu této malignity. Je určena především onkologům a dermatologům, užitečná bude rovněž pro všechny lékařské profese, které se mohou podílet na diagnostice a léčbě melanomu.
Názov v tiráži: Maligní melanom - diagnostika a léčba
Bibliogr. odkazy
Register
Skratky
Keywords: melanóm -- diagnostika -- terapia -- farmakoterapia; postupy štandardné klinické, ako téma