Zákon o rozsahu zdravotnej starostlivosti : komentár - Fedorová, Katarína (Bratislava : Wolters Kluwer, 2023)
Publikácia poskytuje užitočné odpovede na praktické otázky súvisiace s vymedzením rozsahu zdravotnej starostlivosti hradenej na základe verejného zdravotného poistenia, pričom mapuje tiež relevantné súdne rozhodnutia slovenských, českých a európskych súdov. Spolu s autorkiným komentárom k zákonu o zdravotnom poistení predstavuje svojím zameraním a komplexnosťou jedinečnú publikáciu v slovenskej odbornej literatúre zaoberajúcu sa problematikou zdravotného poistenia. Keďže autorka má reálne skúsenosti s aplikáciou predmetného zákona v praxi, ponúka v publikácii závery, o ktoré sa čitateľ môže vo svojej praxi či štúdiu oprieť. Komentár je určený zamestnancom rezortu zdravotníctva, zdravotníckym pracovníkom, právnikom, ktorí sa venujú medicínskemu právu, ale aj študentom právnických a lekárskych fakúlt.
Bibliogr. odkazy
Skratky
Keywords: zákonodarstvo ako téma; poistenie všeobecné zdravotné; poskytovanie zdravotnej starostlivosti; úhrada z verejného zdravotného poistenia; zákon o rozsahu zdravotnej starostlivosti uhrádzanej na základe verejného poistenia a o úhradách za služby súvisiace s poskytovaním zdravotnej starostlivosti; príručka