Srdce napůl - Andreas, Petr, 1985-; Marek, Jan, 1957- (Vyšehrad, 2023)
Rozhovor se světově uznávaným dětským kardiologem. Polovinu profesního života strávil v Česku, polovinu ve Velké Británii. Polovinu v totalitě, polovinu v demokracii. I přes tuto rozpolcenost však mají osudy dětského kardiologa Jana Marka silný jednotící prvek – touhu pomáhat lidem. V životopisném rozhovoru vzpomíná na svá studia, dvacetiletou praxi v Dětském kardiocentru FN Motol a v londýnské Great Ormond Street Hospital. Poznejte jeho osobní příběh i příběhy jeho pacientů a zjistěte, kam ho kdy srdce táhlo!