Základy klinické medicíny - Sucharda, Petr, 1956-; Zlatohlávek, Lukáš (Univerzita Karlova - Nakladatelství Karolinum, 2023)
Základy klinické medicíny jsou zamýšleny jako stručná, přehledná příručka určená pro pochopení základních pojmů a dějů odehrávajícími se za dveřmi ambulancí a nemocničních oddělení. Kromě principů diagnostiky a léčby osvětluje také fungování zdravotnického systému a způsoby jeho vyrovnávání se s požadavky moderní informační společnosti. Jako bonus je přidán základní přehled interních onemocnění.