Infekce dolních cest dýchacích, plic a pohrudnice - Jakubec, Petr, 1971- (Praha : GRADA Publishing, 2024)
Kniha detailně pojednává o infekčních nemocech dolních cest dýchacích od trachey po terminální bronchioly, plicního parenchym a oblasti pohrudnice a pohrudniční dutiny. Tato postižení patří k nejčastějším, a to nejen infekčním, chorobám postihujícím lidstvo. Řada z nich se vyznačuje značnou morbiditou a mortalitou. Jejich výskyt je modifikován demografickými změnami, změnami v životním prostředí i rozvojem medicíny, a to v dobrém i zlém. Příkladem, který nám ukazuje, jak nás tyto nemoci mohou stále překvapovat a ohrožovat, je COVID-19 infekce. Ani v budoucnosti nemůžeme vyloučit další, bohužel možná i závažnější respirační infekce. Kniha je určena internistům, praktickým lékařům, pneumologům, chirurgům, intenzivistům, infekcionistům a studentům lékařských fakult.
Bibliogr. odkazy
Register
Res. angl., čes.
Skratky
Keywords: pneumológia; choroby dýchacieho systému; choroby infekčné; mikrobiológia