Klinická embryologie - Trávník, Pavel (Grada Publishing, 2024)
Postgraduální učebnice specializačního oboru klinická embryologie přináší údaje o anatomii, vývoji a fyziologii mužského a ženského pohlavního ústrojí, o vývoji oocytů a spermií, o ovulačním a menstruačním cyklu a jejich hormonální regulaci, základech reprodukční genetiky a teratologie, o oplození a preimplantačním vývoji lidského zárodku, organogenezi člověka se speciální teratologií, o těhotenství a porodu. Dále o příčinách mužské a ženské neplodnosti, základech laboratorních metod pro klinické embryology, principech fungování embryologické laboratoře, přístrojovém vybavení a řízení kvality, diagnostických a terapeutických výkonech v embryologické laboratoři, včetně oplození in vitro, kryokonzervace gamet a embryí a preimplantačního genetického testování. Kniha je určena odborníkům v oblasti asistované reprodukce, reprodukční medicíny a gynekologie a porodnictví.