Stomatologická propedeutika pre študentov dentálnej hygieny - Džupa, Peter (HERBA, 2024)
Úlohou dentálnej hygieničky je viesť klientov k tomu, ako sa o zuby správne starať, udržať zuby zdravé a čisté. Veľa dospelých má zlú techniku čistenia zubov, resp. používajú nevhodné pomôcky na čistenie. Takže aj ked si zuby čistia pravidelne, nakoniec sa predsa ohlásia problémy. Pri nesprávnej dentálnej hygiene sa skracuje životnosť stomatologických prác. Ústna hygiena je dôležitá ako u detí, tak u dospelých a žien v tehotenstve.