Zákon o zdravotnej starostlivosti, službách súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti : komentár - Fedorová, Katarína (Bratislava : Wolters Kluwer, 2024)
Publikácia poskytuje užitočné odpovede na praktické otázky súvisiace s poskytovaním zdravotnej starostlivosti, pričom mapuje aj relevantné rozhodnutia slovenských, českých a európskych súdov. Spolu s autorkiným komentárom k zákonu o zdravotnom poistení a zákonu o rozsahu zdravotnej starostlivosti hradenej na základe verejného zdravotného poistenia predstavuje komplexný obraz legislatívnych rámcov fungovania zdravotníctva. Keďže autorka má reálne skúsenosti s aplikáciou predmetného zákona v praxi, ponúka v publikácii závery, o ktoré sa čitateľ môže vo svojej praxi či štúdiu oprieť. Komentár je určený zamestnancom rezortu zdravotníctva, zdravotníckym pracovníkom, právnikom, ktorí sa venujú medicínskemu právu, ale aj študentom právnických a lekárskych fakúlt.
Skratky
Keywords: zákonodarstvo ako téma; dokumentácia zdravotná; výskum biomedicínsky; zaobchádzanie s biologickým materiálom; sterilizácia; zdravie z hľadiska radiácie; správa štátna; Slovensko; výkon štátnej správy; zákonodarstvo; komentár